(7201 S. K. m. 35)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlular vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 1- İşin niteliği bakımından temyiz tetkikatının duruşmalı olarak yapılmasına, HUMK. nun 438. ve İİK. nun 366. maddeleri hükümleri müsait bulunmadığından bu yoldaki isteğin reddi oybirliğiyle kararlaştırıldıktan sonra işin esası incelendi:
2- Talimat yazısında borçlu olarak gösterilen şikayetçi A. Ünlü'ye satış ilanı tebligatının yapılmadığı görülmektedir.
Şikayetçiler R. Ünlü ve M. Otomotiv A.Ş.' na doğrudan Tebligat Kanununun 35. maddesine göre satış ilanı tebligatı yapılmış ise de, anılan maddedeki tebligat koşullarının gerçekleşip gerçekleşmediği dolayısıyla adları geçenlere Tebligat Kanununun 35. maddesine göre tebliğ işlemi usulüne uygun olup olmadığı mercice araştırılmamıştır. Satış ilanı tebliğ işleminin yapılmaması başlı başına ihalenin feshi nedeni olduğundan mercice anılan hususların göz ardı edilerek diğer ihalenin feshi nedenleri de incelenmeden şikayetin süreden reddi isabetsizdir.
Sonuç: Borçlular vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca bozulmasına, 14.02.2002 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy