(6762 S. K. m. 613/3)
Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklılar vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Takip dayanağı bononun keşideci kısmında kooperatif kaşesi ve ismi mevcut ise de birden fazla imza bulunduğu ve bu imzaların muterizler tarafından inkar edilmediği görülmektedir. Bu durumda kooperatif yetkilileri dışında bonoyu imzalayan kişiler TTK. 613/3 maddesi uyarınca aval veren sıfatıyla sorumlu olduklarından mercice bu doğrultuda araştırma ve inceleme yapılarak oluşacak sonuca göre karar verilmek gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde muteriz borçluların itirazlarının kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Alacaklılar vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 24.4.2002 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy