(6762 S. K. m. 692)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: TTK' nun 692. maddesinde çekin unsurları arasında, çeki keşide eden kimsenin imzasının bulunması yeterli olup, keşidecinin adının yazılması şart değildir.
Kaldı ki, takip konusu çekte Nur Tekstil San. ve Tic. şeklinde kayıtta bulunmaktadır. Unvanın eksik yazılması şirketin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
Takipte, bu unvanlı Ltd. Şti. hakkında yapılmıştır. Takip dayanağı belge, çek vasfındadır. Borçlunun sair itiraz nedenlerinin incelenerek oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde takibin iptaline karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 18.04.2002 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy