(2004 S. K. m. 68)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı ve borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının incelenmesinde;
Vekilin imza incelemesi için müvekkilini hazır etme mecburiyeti bulunmamaktadır. İİK. nun 68/a maddesine uygun borçlu şirket yetkililerine meşruhatlı davetiye tebliğ edilmeksizin, şirket vekiline, müvekkilini hazır bulundurması için kesin mehil verilmek suretiyle sonuca gidilmesi isabetsiz olduğu gibi borçlunun diğer itirazlarının incelenmeksizin yazılı şekilde karar verilmesi de doğru değildir.
Sonuç: Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, bozma nedenine göre alacaklının temyiz itirazlarının incelenmesine şimdilik yer olmadığına, 24.04.2002 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy