(506 S. K. m. 121) (2004 S. K. m. 82)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 1- İşin niteliği bakımından temyiz tetkikatının duruşmalı olarak yapılmasına H.U.M.K. nun 438. ve İ.İ.K.nun 366. maddeleri hükümleri müsait bulunmadığından bu yoldaki isteğin reddi oybirliğiyle kararlaştırıldıktan sonra işin esası incelendi:
2- Mercice şikayetin mahiyetine göre duruşma açılarak tarafların beyanları alınıp delilleri toplandıktan sonra, özellikle şikayetçinin mensup olduğu T.C. İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli ve Munzam Sandığı Vakfı statüsünde 506 Sayılı Kanunun 121.maddesine atıf bulunup bulunmadığı ayrıca borçlunun SSK.dan emekli maaşı alıp almadığı tespit edildikten sonra haczedilmezlik şikayeti hakkında oluşacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken evrak üzerinde yazılı şekilde şikayetin reddine karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Borçlunun temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366. ve HUMK. 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 13.05.2002 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy