(2004 S.K m.170)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Karar: Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Borçlunun imzaya itirazının kabulü halinde uygulanması gerekli İİK.nun 170. maddesinde alacaklı aleyhine tazminat öngörülmediği halde mercice alacaklı yararına tazminata hükmedilmesi doğru değil ise de bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması cihetine gidilmiştir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile merci kararının hüküm bölümünün ( 3 ) nolu bendinin karar metninden çıkarılmasına ve kararın düzeltilmiş bu şekli ile İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca ONANMASINA, mercii kararı düzeltilerek onandığına göre harç alınmasına yer olmadığına, 20.10.2003 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy