(818 S. K. m. 53) (2004 S. K. m. 134)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı hükmün müddeti içinde temyizen tetkikinin şikayetçi vekilince istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: İhaleye pay sürerek katılan Zühtü Kayar'ın tehdit edilip ihaleden çekildiği bu konuda tutanak tutulduğu, ayrıca tanıklarca da tehdit edildiğinin doğrulandığı, yine ihalenin feshini isteyenin vekili Av. Fikri Doğan'ın da müzayede salonunda karşı tarafça tehdit edilerek, fiilen tartaklandığı, olay yerine polis çağırılıp tutanak tutulduğu, müzayede salonunda olay çıkartanlar hakkında da resmi sıfatlıya görevi sırasında sövme, hakaret, ihaleye hile karıştırmak suçundan Kale C. Başsavcılığınca kamu davası açıldığı, tüm bu durumların ihalenin olağan şartlar içerisinde yapılmadığını gösterdiği, bu nedenlerle ihaleye fesat karıştırıldığı doğrulandığından istemin kabul edilerek ihalenin feshine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde reddi isabetsizdir.
Sonuç: Şikayetçi vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.'nun 428.maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 28.04.2003 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy