(2004 S. K. m. 366) (1086 S. K. m. 428)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşüldü:
Karar: İlamların icrası yoluyla yapılan takipte ilama aykırılık söz konusu olduğu hallerde şikayet süreye tabii değildir. Bunun dışında somut olayda gözlendiği gibi takip talepnamesinde ve ödeme emrinde alacaklı ve vekilinin vergi kimlik numarası bulunmadığından bahisle yapılacak şikayet yasal yedi günlük süreye tabidir. Müşteki borçluya 3.1.2005 tarihinde icra emri tebliğ olunduğundan 20.4.2005 tarihinde icra mahkemesine sunulan dava dilekçesi yasal yedi günlük sürede bulunmadığından istemin süre aşımı nedeniyle reddi gerekirken, yazılı şekilde takibin iptaline karar verilmesi doğru olmadığı gibi kabule göre de alacaklının veya vekilinin takip talepnamesinde vergi kimlik numarasının bulunmaması bu eksikliğin icra müdürlüğünce her zaman tamamlattırılması mümkün bulunduğundan takibin iptali için gerekçe yapılamayacağı da düşünülmeksizin yazılı şekilde karar verilmesi de yerinde değildir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulüyle mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366 ve HUMK.nun 428 inci maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 14.11.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)