MAHKEMESİ : Demre İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 03/06/2013
NUMARASI : 2013/17-2013/31
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Kambiyo senetleirne mahsus haciz yoluyla takipte borçlu borca ve faize itiraz etmiş olup mahkemece borca itirazın reddine karar verilmiştir.
Borçlunun itirazına konu hususlardan sadece borca itiraz incelenmiş olup, faize itiraz konusunda olumlu-olumsuz bir karar verilmemiş olması isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlunun temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK'nun 366. ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), peşin alınan harcın istek halinde iadesine, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 30/09/2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy