MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ: Muhkem eşyayı kırarak hırsızlık
HÜKÜM: Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde ve nitelendirmede usul ve yasaya aykırılık bulunmadığından, diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Sanık ...'nın eylemine uyan 765 sayılı TCK’nın 493/1-son, 522/1,59/1 maddeleri ile 5237 sayılı TCK'nın 142/1-b,143,62/1 maddelerinin denetime olanak verecek şekilde ayrı ayrı uygulanarak sanık yararına olan yasanın belirlenmesi gerekirken sanık hakkında 5237 sayılı yasa uyarınca uygulama yapılmadan yazılı şekilde karar verilmesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ...müdafinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün tebliğnamedeki düşünceye aykırı olarak açıklanan nedenle BOZULMASINA 14.9.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi.