MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Gerekçeli karar başlığında suç tarihinin 08/04/2008 yerine hatalı olarak 04/08/2008 şeklinde gösterilmesi mahallinde düzeltilebilir bir yazım hatası olarak kabul edilmiştir.
Suçun işleniş şekli suç konusu eşyanın önem ve değeri failin kastının ağırlığı gözetildiğinde, sanık hakkında alt hadden uzaklaşmak suretiyle ceza tertibi gerekmekte ise de, aleyhe temyiz olmadığından bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre sanık ...'ın temyiz itirazı yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 17/02/2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy