MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ: Hırsızlık, mala zarar verme
HÜKÜM: Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
1-Sanık ... hakkında mala zarar verme suçundan kurulan hükmün temyiz incelemesinde;
Hükmolunan cezanın türü ve miktarına göre, 1412 sayılı CMUK'un 5219 sayılı Yasa ile değişik 305/1. maddesi gereğince hükmün temyizi mümkün bulunmadığından sanık ... müdafiinin temyiz talebinin tebliğnameye uygun olarak REDDİNE,
2-Sanıklar hakkında hırsızlık suçundan kurulan hükümlerin temyiz incelemesinde;
Sanık ...'ün diğer sanıkla aralarında yaptıkları işbölümü gereği suça doğrudan katılıp suçun faili olduğunun anlaşılması karşısında TCK'nın 37/1. maddesi ile uygulama yapılmasında isabetsizlik görülmediğinden tebliğnamede bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiş, sanıkların gözaltında geçirdiği sürelerin TCK'nın 63. maddesi uyarınca cezalarından mahsubuna karar verilmemiş ise de, infaz aşamasında gözetilmesi mümkün bulunduğundan bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre sanıklar ... ve ... müdafiinin temyiz itirazı yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükümlerin tebliğnameye kısmen aykırı olarak ONANMASINA, 17/02/2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.