MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Müştekinin soruşturma aşamasında emniyette alınan ifadesinde aracının yakıt depo kapağının kilitli olduğunu söylediği, depo kapağı kilitli olmasa bile sanık hakkında 5237 sayılı Kanunun 142/1-b maddesi yerine aynı kanunun 142/1-e maddesiyle hüküm kurulacağı, bu durumda sonuç ceza değişmeyeceğinden tebliğnamedeki bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
Suç teşebbüs aşamasında kaldığı halde sanık hakkında TCK'nın 168. maddesinin uygulanması aleyhe temyiz olmadığından bozma sebebi yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hâkimin takdirine göre sanık ...’nun temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA, 17.02.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy