MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
TCK'nın 61. maddesindeki sıralamaya aykırı olarak TCK'nın 31/2 maddesinin aynı yasanın 168/2 maddesinden sonra uygulanması sonuca etkili olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Suç tarihinde 18 yaşından küçük olan sanık hakkında hükmolunan adli para cezasının ödenmemesi halinde 5275 sayılı Yasanın 106/4 maddesi uyarınca hapse çevrilemeyeceğinin gözetilmemesi,
Bozmayı gerektirmiş sanık ... müdafiinin temyiz itirazı bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün açıklanan nedenle isteme aykırı olarak BOZULMASINA, bozma nedeni yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden 5320 sayılı Yasanın 8/1 maddesi yollamasıyla 1412 sayılı CMUK'nun 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak hüküm fıkrasından '' ödenmeyen para cezasının hapse çevrileceğinin ihtarına'' ilişkin bölüm çıkarılmak suretiyle diğer yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 22.04.2015 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy