MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇLAR : Hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme
HÜKÜMLER : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya arasında bulunan görgü tespit ve olay yeri inceleme raporlarına göre, balkon pimapen kapısının sert cisimle zorlanıp açıldığının belirtilmesi karşısında; tebliğnamedeki bu yönde bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
I) Suça sürüklenen çocuklar hakkında hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından kurulan hükümlerin incelenmesinde;
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre suça sürüklenen çocuklar ..., ... müdafiileri ile suça sürüklenen çocuk ...'ın temyiz itirazı yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, usul ve kanuna uygun bulunan hükümlerin tebliğnameye aykırı olarak ONANMASINA,
II) Suça sürüklenen çocuklar hakkında konut dokunulmazlığını bozma suçlarından kurulan hükmün incelenmesinde;
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Suça sürüklenen çocuklar hakkındaki sonuç cezanın 1 yıl 12 ay yerine hesap hatası yapılmak suretiyle 2 yıl olarak fazla hesaplanması,
Bozmayı gerektirmiş, suça sürüklenen çocuklar ..., ... müdafiileri ile suça sürüklenen çocuk ...'ın temyiz itirazı bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle isteme uygun olarak BOZULMASINA, bozma nedeni yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi yollamasıyla 1412 sayılı CMUK’un 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, hüküm fıkrasından “sonuç cezanın 2 yıl olarak belirlenmesine ilişkin bölümün” çıkartılarak, yerine “suça sürüklenen çocuklar hakkında konut dokunulmazlığını bozma suçundan verilen sonuç cezanın 1 yıl 12 ay olarak tespitine ve infazın bu miktar ceza üzerinden yapılmasına ” cümlesinin eklenmesi suretiyle, diğer yönleri usul ve yasaya uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 28.02.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy