MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK : ...
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun suça sürüklenen çocuk tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
1-Suça sürüklenen çocuğun mağdurun elinde taşıdığı çantasından cüzdanını çalması eyleminin TCK nun 142/2-b maddesinde tanımlı suçu oluşturduğu gözetilmeyerek yazılı şekilde hüküm kurulması,
2-Suça sürüklenen çocuğun yakalandıktan sonra mağdurdan çalınan paranın bir kısmının iadesini sağlaması karşısında suça sürüklenen çocuk hakkında TCK’nın 168/4 maddesinin uygulanması yönünden mağdurdan rızası olup olmadığı sorulup sonucuna göre hüküm kurulması gerekirken eksik inceleme ile hüküm kurulması,
Bozmayı gerektirmiş, suça sürüklenen çocuk müdafiinin temyiz itirazı bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün açıklanan nedenle 1412 sayılı CMUK’nun 321. maddesi uyarınca, tebliğnameye uygun olarak CMUK 326/son maddesi gözetilmek suretiyle BOZULMASINA, 22/03/2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy