MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Müştekiden aldığı anahtarla taşınmakta olan müştekinin işyerine giderek bilgisayarı alıp sonrada satmaktan ibaret sanığın eyleminin TCK'nın 142/1-b maddesine uygun olduğu gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ... müdafiinin temyiz itirazı bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle tebliğnameye farklı gerekçelerle uygun olarak BOZULMASINA, ceza süresi yönünden sanığın CMUK'nın 326/son fıkrası gereğince kazanılmış hakkının gözetilmesine 24.10.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy