MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde ve nitelendirmede usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Sanığın suça konu laptopu bıraktığı yeri göstererek kısmı iadeyi sağlamış olması, müştekinin laptopun arızalı olduğunu, zararının 2300 TL olduğunu bildirmesi karşısında; sanığın kısmi iade nedeniyle 5237 sayılı TCK'nın 168 maddesindeki indirimden yararlanmasına dair rızasının olup olmadığı müştekiden açıkça sorularak sonucuna göre rıza olması halinde TCK'nın 168/1.maddesinin uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ...’ın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle tebliğnameye aykırı olarak BOZULMASINA, 10.10.2018 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy