MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve Hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde, usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
1-Sanığın çalmış olduğu eşyaları hakimiyet alanına geçirdikten sonra kolluk görevlilerince şüphe üzerine yakalanmış olduğunun anlaşılması karşısında eylemin tamamlandığı dikkate alınmadan TCK'nın 35. maddesi uyarınca indirim yapılması,
2-Kolluk görevlilerince şüphe üzerine durdurulan sanığın suçunu ikrar ettiği ve çaldığı yeri göstermek suretiyle mağdura ait eşyaların soruşturma aşamasında iadesini sağladığının anlaşılması karşısında hakkında TCK'nın 168/1.maddesi gereğince etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ...’un temyiz itirazı bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, 5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi aracılığıyla 1412 sayılı CMUK'nın 326/son maddesinin gözetilmesine, 14.01.2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy