MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde ve nitelendirmede, usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Sanık tarafından temyiz dilekçesine eklenen 14.04.2008 tarihinde işlenen başka bir hırsızlık suçuna ilişkin Adli Tıp Kurumunun 2014/59291-2477 sayılı ve 26/05/2014 tarihli raporunda akıl hastası olup cezai sorumluluğunun bulunmadığının belirtilmesine göre suç tarihinde ceza ehliyetinin bulunup bulunmadığının araştırılıp tespitinden sonra sonucuna göre değerlendirme yapılmasında zorunluluk bulunması,
Bozmayı gerektirmiş, sanık ... ve müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, 04.02.2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy