MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun suça sürüklenen çocuk tarafından işlendiğini kabulde ve nitelendirmede usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
1-Suça sürüklenen çocuğun yakalandığında çalmış olduğu eşyanın yerini müştekinin başvurusu olmadan söyleyip iadeyi sağladığının anlaşılması karşısında hakkında TCK’nın 168/1. maddesinin uygulanması gerektiğinin düşünülmemesi,
2-Suça konu olayda suça sürüklenen çocuğun çalmış olduğu kazanın değer tespiti yapılarak sonucuna göre TCK’nın 145. maddesinin uygulanıp uygulanmayacağının tartışılmaması,
Bozmayı gerektirmiş, suça sürüklenen çocuk ... müdafiinin temyiz talebi bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, 25/11/2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy