MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun suça sürüklenen çocuk tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Suça sürüklenen çocuğun müşteki tarafından kilitlenerek yol kenarına park edilen motosikleti düz kontak yapmak suretiyle çalıştırıp uzaklaştığının anlaşılması karşısında hakkında TCK'nın 142/2-h maddesi yerine uygulama imkanı olmayan aynı yasanın 142/1-e maddesiyle hüküm kurulması,
Bozmayı gerektirmiş, suça sürüklenen çocuk ... Uyanık müdafiinin temyiz itirazı bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle isteme uygun olarak BOZULMASINA, CMUK'nın 326/son fıkrasının gözetilmesine 25.09.2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy