MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
O yer Cumhuriyet Savcısının temyiz dilekçesinin içeriğinden temyiz talebinin sanık hakkında hırsızlık suçundan kurulan mahkumiyet hükmüne yönelik olduğu belirlenerek yapılan incelemede:
Sanığın cezasının değer azlığı nedeniyle indirilmesi sırasında uygulama maddesi TCK'nın 145/1 yerine 165/1 yazılması mahallinde düzeltilebilir maddi hata olarak kabul edilmiştir. TCK'nın 61. maddesindeki sıralamaya aykırı olarak aynı Kanunun 145. maddesinin 35. maddesinden sonra uygulanması hususu ise sonuç cezayı değiştirmediğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre o yer Cumhuriyet Savcısının temyiz itirazları yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 12.12.2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy