MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçların suça sürüklenen çocuk tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Suça sürüklenen çocuğun müşteki ... ve müştek...'a ait araçların akülerini çaldığı olayda; Cumhuriyet Savcılığı tarafından ilk derece mahkemesine iki ayrı müştekiye yönelik hırsızlıktan dava açıldığı halde, mahkemece sanık hakkında bir defa hırsızlık suçundan hüküm kurulduğu, kurulan bu hükümde de sanığın hangi mağdura yönelik eyleminden hüküm kurulduğunun belirtilmediği anlaşılmış olmakla hükümde çelişki yaratılmış olması,
Bozmayı gerektirmiş, suça sürüklenen çocuk müdafiinin temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle tebliğnameye aykırı olarak BOZULMASINA, 5320 sayılı Yasa'nın 8/1. maddesi aracılığıyla 1412 sayılı CMUK'un 326/son. maddesi gereğince sonuç ceza bakımından kazanılmış hakkın gözetilmesine, 06.11.2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy