(1086 S. K. m. 91)
Dava: Halil Top vekili avukat Zafer Köybaşı ile Ahmet özer vekili avukat Tayyar Tokgöz aralarındaki dava hakkında Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesinden verilen 11.12.2002 tarih ve 467-894 sayılı hükmün Dairenin 5.7.2004 tarih ve 3706-10742 sayılı ilamıyla onanmasına karar verilmişti. Süresi içinde davacı avukatı tarafından kararın düzeltilmesi istenilmiş olmakla dosya incelendi, gereği konuşuldu.
Karar: Davacı, davalının senede dayalı olarak aldığı ihtiyati haciz kararı karşısında borçlu olmadığı halde icra tahdidi ile ödediği 1.550.000.000 TL.nın tahsili ile manevi tazminat talep etmiştir.
Mahkemece davanın reddine karar verilmiş; hüküm, davacı tarafından temyiz edilmesi üzerine yapılan temyiz incelemesinde kararın onanmasına karşı yine davacı tarafından tashihi karar talebinde bulunulmuş ise de davacı vekilinin yerel mahkeme aracılığı ile gönderdiği 6.9.2004 günlü dilekçesi ile tashihi karar talebinden feragat ettiğini bildirdiğinden davacı tarafın tashihi karar talebinin feragat nedeniyle reddine karar verilmesi gerekmiştir.
Sonuç: Davacı tarafın tashihi karar talebinin REDDİNE, peşin harcın istek halinde iadesine, 09.10.2004 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy