MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tazminat davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün davacılar avukatınca duruşmalı, davalı aukatınca duruşmasız olarak temyiz edilmesi üzerine ilgililere çağrı kağıdı gönderilmişti. Belli günde davacılar vekili avukat ... ile davalı vekili avukat ...nun gelmiş olmalarıyla duruşmaya başlanılmış ve hazır bulunan avukatların sözlü açıklamaları dinlenildikten sonra karar için başka güne bırakılmıştı. Bu kez temyiz dilekçesinin süresinde olduğu saptanarak dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.
KARAR
Davacılar, davacı ...’in hamileliğinin bütün aşamalarının davalı doktorun kontrolünde geçtiğini, bebeğinin sağlığı konusunda herhangi bir anormalliğin olmadığını söylediğini, 31.7.2004 tarihinde doğum yaptığını, dünyaya gelen bebeğinin sol bacağının dizden aşağısının olmadığını, sağ bacağının kemiğe kadar çorap sıkıştırması şeklinde bantlı olduğunu, her iki elinin yumak şeklinde olup parmaklarının gelişmemiş olduğunu, bu hali nedeniyle birçok ameliyatlar geçirdiğini, bakımı için özel bakıcı tutmak zorunda kaldıklarını ileri sürerek toplam 380.000,00 YTL maddi ve manevi tazminatın tahsilini istemiştir.
Davalı, davacı annenin hamileliğin 3,5 ayında kendisine geldiğini, daha sonraki kontrollere düzenli gelmediğini, çocuğun bu halde doğmasında kusurunun bulunmadığı savunarak davanın reddini dilemiştir.
Mahkemece davanın reddine karar verilmiş; hüküm, davacılar ve davalı tarafından temyiz edilmiştir.
1-Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre davacıların temyiz itirazlarının reddi gerekir.
2-Davayı vekil ile takip eden davalı yararına Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre 13.550.00 YTL nispi vekalet ücretine hükmedilmesi gerekirken 3.650,00 YTL’ye hükmedilmiş olması usul ve kanuna aykırı, olup bozma nedenidir. Ne var ki, bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden hükmün düzeltilerek onanması HUMK. nun 438/7. maddesi gereğidir.
SONUÇ: Birinci bentte açıklanan nedenlerle davacının temyiz itirazlarının reddine, ikinci bentte açıklanan nedenlerle temyiz olunan kararın hüküm fıkrasının ikinci bendinde yazılı “3.650,00“ rakamının karardan çıkartılarak yerine “13.550,00“ rakamının yazılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 625.00 TL duruşma avukatlık parasının davacılardan alınarak davalıya ödenmesine, aşağıda dökümü yazılan 2,50 TL kalan harcın davacıdan alınmasına, peşin alınan harcın davalıya iadesine, 24.2.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.