MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi (Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla)
Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne kısmen reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.
KARAR
Davacı, davalı bankadan kullandığı konut kredisi nedeniyle kendisinden haksız olarak kesilen 3.959,68 TL alacağın tahsiline karar verilmesini istemiştir.
Davalı, davanın reddini dilemiştir.
Mahkemece, davanın kısmen kabulü ile 3.589.60 TL'nin dava tarihi olan 30/01/2013 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tahsiline karar verilmiş; hüküm, da valı tarafından temyiz edilmiştir.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle yasaya uygun gerektirici nedenlere ve özellikle delillerin taktirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre, davalının aşağıdaki bendin dışında kalan temyiz itirazlarının reddi gerekir.
2-Davacı bu davada kendisine vekil ile temsil ettirmiştir. Mahkemece de, davanın kısmen kabulü ile kabul edilen bedel üzerinde 750,00 Tl vekalet ücretine hükmedilmesi gerekirken 1500,00 Tl vekalet ücretine hükmedilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozma nedenidir. Ne var ki, bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, hükmün HUMK'nun 438/7 maddesi gereğince düzeltilerek onanması gerekir.
2014/38519-32960
SONUÇ:Yukarıda 1. bentte açıklanan nedenlerle, davalının sair temyiz itirazlarının reddine, 2. bent gereğince mahkeme kararının hüküm başlıklı bölümünün 4. bendindeki “ 1500,00 TL" ibaresinin silinerek yerine “ 750.00 TL.rakamının yazılmasına, mahkeme kararının bu şekilde düzelterek ONANMASINA peşin alınan harcın istek halinde iadesine, 27.10.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.