... ile 1-... vekili avukat ..., 2-... vekili avukat ..., Asli Müdahil ... aralarındaki dava hakkında ... 10. Asliye Ticaret Mahkemesinden verilen 20/05/2014 gün ve 2012/600-2014/155 sayılı hükmün davacı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşuldu.
KARAR
Yerel mahkemece 20/05/2014 tarihinde verilen Karar Müdahale talep eden ... vekili tarafından temyiz edilmiştir. 6100 sayılı HMK'nın 66. maddesinde feri müdahale düzenlenmiş olup, buna göre; fer'i müdahalede bulunan; hukuki yaran olduğu gerekçesiyle görülmekte olan davaya ancak, taraflardan birinin yanında ve onun yardımcısı olarak katılır. Bu nedenle, fer'i müdahale; bir davanın yanında bulunmak istediği taraf aleyhine sonuçlanmasının, hukuksal durumu dolaylı şekilde etkileyecek olan üçüncü kişinin başvuracağı bir yol olup, genellikle amaç, açılmış davanın yanında katıldığı taraf yararına sonuçlanmasını sağlamaktır. Müdahale talebinin kabulü halinde ise fer'i müdahil, lehine katıldığı tarafla birlikte hareket ederek davayı ancak bulunduğu noktadan itibaren takip eder. Hüküm, lehine müdahale edilen taraf hakkında verilir. Müdahil hakkında karar verilemez. Müdahil hükmü ancak, lehine katıldığı tarafla birlikte temyiz edebilir. (Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 12.09.2012 gün ve E:2012/1-330, K:20l2/558 sayılı ilamı)
Açıklanan nedenlerle; müdahale talebine ilişkin dilekçe içeriğinden talebin Davacı yanında feri müdahale talebi niteliğinde olduğu anlaşılmakta; davacı tarafından hüküm temyiz edilmediğinden; fer'i müdahilin temyiz dilekçesinin REDDİNE, peşin alınan 25,20 TL harcın istek halinde iadesine, 26/09/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy