... vekili avukat ... ile 1-... vekili avukat ..., 2-... aralarındaki dava hakkında 4. Tüketici Mahkemesinden verilen 15.10.2014 tarih ve 243-1744 sayılı hükmün davalı .. avukatınca davalı .....tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşuldu.
KARAR
Temyiz eden davalı ... tarafından peşin temyiz harcının alındığına dair dosyada herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır. 26.01.1985 günlü 1984/5 esas ve 1985/1 sayılı ... kararı uyarınca temyiz harcının mahkeme kalemince hesaplanıp temyiz edenden istendiği halde süresinde ödenmediği belgelendirilmemiş olduğundan harca tabi olmasına rağmen harç alınmadan temyiz defterine kayıt edilen temyiz dilekçesi hakkında HUMK. nun 434/3 maddesi uyarınca işlem yapılması gerekir. Bu sebeple dosya mahalline geri çevrilmiş, ancak dosyada yine temyiz eden davalı Kuralkan Motorlu Araçlar ...'nin temyiz harcının alınması için HUMK 434/3. maddesi gereğince işlem yapılması için yeniden mahalline geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle davalı... için anılan usul hükmü uyarınca işlem yapılmak üzere dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 26/05/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy