MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
KARAR
Dava, davacıya ait aracın sahte kimlik bilgileriyle noterde davalıya satışı nedeniyle aracın mülkiyetinin davacıya ait olduğunun tespiti istemine ilişkin olup, uyuşmazlık, taraflar arasındaki sözleşme ilişkisinden değil, haksız fiilden kaynaklanmaktadır. Davanın açıklanan niteliğine göre hükmü temyizen inceleme görevi, yürürlükte bulunan işbölümü uyarınca Yargıtay 4. Hukuk Dairesinindir.
Her ne kadar, Hukuk İşbölümü İnceleme Kurulu’nun 03.03.2016 tarih, 2016/9539 Esas, 2016/10038 Karar sayılı ilamı ile dosya Dairemize gönderilmiş ise de maddi hatanın giderilerek görevli dairenin belirlenmesi için dava dosyasının Yargıtay Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna gönderilmesine karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Görevli dairenin belirlenmesi için dava dosyasının Yargıtay Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna GÖNDERİLMESİNE, 13/05/2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy