... vekili avukat ... ile .... Turizm İnş. Tic. Ve San. A.Ş. vekili avukat ... aralarındaki dava hakkında ... Asliye Hukuk Mahkemesinden verilen 25/04/2018 gün ve 2017/529-2018/314 sayılı hükmün davalı avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşuldu.
KARAR
Dosyanın incelenmesinde;
1-Kararı temyiz eden davalının dosyaya 20.06.2018 tarihinde temyiz dilekçesi sunmuş olduğu anlaşılmakta ise de, gerekçeli kararın davalıya hangi tarihte tebliğ edildiğine dair dosyada herhangi bir bilgi ve belgenin bulunmadığı anlaşılmakta olup kararın yasal süresinde temyiz edilip edilemediği denetlenememektedir. Açıklanan nedenle gerekçeli kararın davalıya tebliğ edildiğine dair belgenin temin edilerek gönderilmesi için dosyanın mahalline geri çevrilmesine karar verilmesi gerekmiştir.
2-Nisbi harca tabi davalarda, hükmü temyiz eden davalının ilam harcının 1/4'nü peşin olarak yatırması gerekir. (10.5.1965 günlü 1/1 sayılı İBK). Kararı temyiz eden davalının nisbi harç yerine maktu harç yatırdığı anlaşılmaktadır. Bu durumda, davalıya eksik harcı ikmal etmesi için HUMK. nun 434.maddesi uyarınca mehil verilmesi, harç süresi içinde ikmal edildiği takdirde dosyanın temyiz incelemesi yapılmak üzere geri gönderilmesi süresi içinde harç yatırılmadığı takdirde kararın temyiz edilmemiş sayılmasına karar verilmesi için dosyanın mahalline geri çevrilmesi gerekir.
SONUÇ: Yukarıda (1) ve (2) nolu bentlerde açıklanan nedenlerle gereği gibi işlem yapılması için dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 01/10/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy