MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Hırsızlık
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
765 sayılı TCK uyarınca uygulama yapıldığı halde, 5237 sayılı TCK’nın mahsup hükmüne ilişkin 63’üncü maddesinin uygulanması, sonuca etkili görülmediğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Kısa kararda, 765 sayılı TCK’nın 65/3’üncü maddesinin uygulanması sırasında , 2 yıl hapis cezasının 1/2 oranında indirilmesi suretiyle neticeten 1 yıl hapis cezasına hükmedilmesi gerektiği halde, netice hapis cezasının 1 ay hapis cezası olarak gösterilmesi, uygulamada ve gerekçede netice cezanın doğru şekilde belirlenmesi karşısında, mahallinde düzeltilebilir maddi hata kabul edilmiş olup bozma nedeni yapılmamıştır.
Sanığın suça gözcü olarak doğrudan katıldığı halde sanık hakkında TCK’nın 65/3’üncü maddesinin uygulanması, karşı temyiz olmadığı için bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre sanık ... müdafiinin temyiz itirazı yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle,eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükmün tebliğnameye uygun olarak ONANMASINA, 24.09.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy