MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇLAR : Hırsızlık, işyeri dokunulmazlığının ihlali
HÜKÜMLER : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:
Suça sürüklenen çocuk ... hakkında işyeri dokunulmazlığının ihlali suçundan uygulama yapılırken suça sürüklenen çocuk hakkında TCK'nın 116/4. maddesi ile verilen 1 yıl 6 aylık cezanın TCK'nın 119/1-c maddesi uyarınca bir kat artırılması sırasında 2 yıl 12 ay yerine 3 yıl hapis cezasına hükmedilmesi; yine, 1412 sayılı CMUK'un 326/son maddesi uygulandığı sırada önceki hükümde belirlenen ceza 9 ay hapis cezası olduğu halde hükümde 1 yıl hapis cezası olarak gösterilmesi, sonraki uygulamanın ve sonuç cezanın doğru olması sebebiyle sonuca etkili görülmediğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Suça sürüklenen çocuk ... hakkında hırsızlık suçundan hüküm kurulduğu sırada, TCK'nın 142/1-b, 143 ve 35/1. maddeleri uyarınca belirlenen 5 ay 18 gün hapis cezasından TCK'nın 31/3. maddesi uyarınca 1/3 oranında indirim yapıldığı sırada 3 ay 22 gün yerine 2 ay 24 gün hapis cezasına hükmedilerek sonuç cezanın eksik hesaplanması aleyhe temyiz olmadığından; işyeri dokunulmazlığının ihlali suçundan uygulama yapılırken suça sürüklenen çocuk hakkında TCK'nın 116/4. maddesi ile verilen 1 yıl 6 aylık cezanın TCK'nın 119/1-c maddesi uyarınca bir kat artırılması sırasında 2 yıl 12 ay yerine 3 yıl hapis cezasına hükmedilmesi, TCK'nın 31/3. maddesi uyarınca 1/3 indirim yapıldığı sırada 1 yıl 12 ay yerine hesap hatası sonucu 2 yıl hapis cezasına hükmedilmesi sonraki uygulamanın ve sonuç cezanın doğru olması sebebiyle sonuca etkili görülmediğinden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre suça sürüklenen çocuklar ... ve ... müdafiinin temyiz istemi yerinde görülmemiş olduğundan reddiyle, eleştiri dışında usul ve kanuna uygun bulunan hükümlerin tebliğnameye kısmen uygun kısmen aykırı olarak ONANMASINA, 04.02.2020 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy