1-..., 2-... vekilleri avukat ..., 3-... adlarına vekili sıfatı ile vekili avukat ... ile ... Kurumları A.Ş. (Özel ... Okulu) vekili avukat ... aralarındaki dava hakkında ... Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesinden verilen 04/05/2017 tarih ve 2017/236-2017/245 sayılı hükmün davacılar avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşuldu.
KARAR
Temyiz incelemesine esas olmak üzere;
Davacılar ..., ... ve ... adlarına vekili sıfatı ile Av. ... tarafından açılan davaya ilişkin dava dilekçesi ekinde bulunan vekâletname incelendiğinde, Av. ...'yi vekil edenin ... olduğu, ...'in anne ve babası olan ... ve ...'in küçük ... adına hareket eden velisi sıfatı ile vekâletnameyi imzaladıkları anlaşılmıştır. Dosya içerisinde davacılar ... ve ... tarafından Av. ... adına düzenlenmiş bir vekâletnameye rastlanmamıştır.
Hâl böyle olunca, dava tarihi itibarıyla, Av. ...'nin, ... ve ... tarafından vekil tayin edildiğini gösteren vekâletname bulunup bulunmadığının tespit edilmesi ve böyle bir vekâletnamenin mevcut olduğu tespit edildiği taktirde birlikte gönderilmesi için dosyanın mahalline geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 02/06/2020 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy