Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan sanıklar ..., ..., ... ve ...'in, suçu bildirmeme suçundan sanık ...'ın yapılan yargılamaları sonunda; atılı suçlardan mahkûmiyetlerine dair ... Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 21.01.2009 gün ve 2007/12 Esas, 2009/11 Karar sayılı hükümlerin süresi içinde Yargıtayca incelenmesi sanık ... müdafii ve sanıklar tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile Daireye gönderilmekle incelenerek gereği düşünüldü:
Mağdurenin samimi görülen beyanları ile sanık ...'in 28.04.2007 günlü kolluk, sanık ...'ın ise, 29.04.2007 tarihli savcılık ifadeleri ve tüm dosya içeriğinden sanıklar ..., ... ve ...'nin, sanık ...'ın eylemlerine aslen iştirak ettikleri anlaşıldığı halde yardım etmekten cezalandırılmalarına karar verilmesi aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Delillerle iddia ve savunma, duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş sübutu kabul olunan fiillerin unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatları yapılmış bulunduğundan sanık ... müdafii ve sanıkların yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 11.06.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.