Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan sanık ...'in yapılan yargılaması sonunda; atılı suç tehdit suçu kabul edilerek mahkûmiyetine dair Mustafakemalpaşa Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 25.12.2007 gün ve 2007/61 Esas, 2007/598 Karar sayılı hükmün süresi içinde Yargıtayca incelenmesi sanık müdafii tarafından istenilmiş olduğundan dava evrakı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından tebliğname ile Daireye gönderilmekle incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığın adli sicil kaydında yer alan kesinleşmiş kasıtlı bir suça ilişkin mahkûmiyetinin bulunması sebebiyle CMK.nın 231/6-a maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilemeyeceğinden tebliğnamedeki bu husustaki bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
Delillerle iddia ve savunma, duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş sübutu kabul olunan fiilin unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatı yapılmış bulunduğundan, sanık müdafiin yerinde görülmeyen temyiz itirazının reddiyle hükmün ONANMASINA, 24.01.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.