MAHKEMESİ : Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Beden veya ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı
HÜKÜM : Mahkûmiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, 28.06.2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda değişiklik yapan 6545 sayılı Kanun ile getirilen düzenlemeler de gözetilerek dosya incelenerek gereği düşünüldü:
5271 sayılı CMK.nın 185. maddesi gereğince 18 yaşını doldurmamış sanık yönünden duruşmanın kapalı yapılması gerektiği, sanığın savunmasının alınmasından sonraki 18 yaşını tamamlamadan önceki duruşmaların kapalı yerine açık yapılması, telafisi mümkün olmadığından, bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma ve kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine,
Ancak;
Sanık hakkında 5237 sayılı TCK.nın 103/2-6. maddeleri gereğince hükmedilen 15 yıl hapis cezasından TCK.nın 31/2. madde uyarınca indirim yapılırken, aynı Kanunun 31/2. maddesi uyarınca verilecek hapis cezasının 7 yıldan fazla olamaz hükmüne aykırı olarak sanık hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası belirlenmesi ve bu ceza üzerinden aynı Kanunun 62. madde uyarınca indirim yapılarak, cezasının 5 yıl 10 ay yerine, 6 yıl 3 ay olarak fazla belirlenmesi,
Kanuna aykırı, sanık müdafiin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, hükümlerin 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi gözetilerek CMUK.nın 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak bu cihetin yeniden yargılama yapılmaksızın düzeltilmesi mümkün bulunduğundan, aynı Kanunun 322. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak hükümde TCK.nın 31/2. maddelerinin uygulanmasına ilişkin bölümde TCK.nın 31/2. maddesi gereğince yarı oranında indirilerek 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ibaresinden sonra 31/2- son gereğince 7 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ibaresinin eklenmesine, TCK.nın 62/1. maddelerinin uygulanmasına ilişkin bölümde de "6 yıl 3 ay" ibaresinin çıkartılıp "5 yıl 10 ay" ibaresinin eklenmesi suretiyle, eleştiri dışında diğer yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 02.12.2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy