MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (suça sürüklenen çocuk Mehtehan, sanık ...); çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma (suça sürüklenen çocuk ...); çocuğun nitelikli cinsel (iki kez), kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (iki kez), kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (iki kez), (sanık ...)
HÜKÜM : Sanıklar ile suça sürüklenen çocukların çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından mahkûmiyetlerine, suça sürüklenen çocuk ...'in ayrıca yağma suçundan mahkûmiyetine,
İlk derece mahkemesince verilen hükümler temyiz edilmekle, 28.06.2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda değişiklik yapan 6545 sayılı Kanun ile getirilen düzenlemeler de gözetilip dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanıklar ...haklarında kurulan hükümlerden sonra 5237 sayılı TCK'nın 53. maddesi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarihli, 29542 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 gün ve 2014/140 Esas, 2015/85 Karar sayılı ilamıyla verilen iptal kararının infaz aşamasında nazara alınması mümkün görülmüş, suça sürüklenen çocuk ...'ın 2011 yılı Eylül ayında gerçekleşen ilk olayda, diğer suça sürüklenen
çocuk ...'in ise 16.02.2012 tarihinde gerçekleşen olayda sanık ... ile fikir ve eylem birliği içerisinde mağdureye karşı aynı mekanda birbirini takiben cinsel istismar eylemlerini gerçekleştirdikleri ve her birisinin bizzat işledikleri eylemden ayrı olarak diğerinin eylemine de 5237 sayılı TCK'nın 37. maddesi anlamında katılmalarından dolayı, suça sürüklenen çocuklar haklarında 5237 sayılı TCK'nın 103/2 ve 3. maddelerine göre belirlenen cezaların, suçu zincirleme olarak işlemeleri nedeniyle aynı Kanunun 43. maddesi uyarınca arttırılmaması karşı temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Delillerle iddia ve savunma; duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş, sübutu kabul olunan fiillerin eleştiri dışında unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatları yapılmış bulunduğundan, suça sürüklenen çocuklar ile sanıklar müdafilerinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükümlerin ONANMASINA, 13.06.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy