MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Basit cinsel saldırı
HÜKÜM : Mahkûmiyet
İlk derece mahkemesince verilen hüküm temyiz edilmekle, 28.06.2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda değişiklik yapan 6545 sayılı Kanun ile getirilen düzenlemelerde gözetilip dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Tüm dosya içeriği nazara alındığında, olay günü sanığın yolda gördüğü ondokuz yaşındaki mağdureye arkadan yaklaşıp ani hareketle kalçasını sıktıktan sonra kaçması şeklindeki eyleminin 6545 sayılı Kanunla değişik 5237 sayılı TCK'nın 102/1. maddesinin ikinci cümlesinde tanımlanıp sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı suçunu oluşturduğu ve gerçekleştirilen kanun değişikliğiyle anılan fiil için öngörülen cezanın alt sınırında herhangi bir düzenleme yapılmayıp mahkemece asgari hadden ceza tayin edilmesi karşısında tebliğnamedeki bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiş, hükümden sonra 5237 sayılı TCK'nın 53. maddesi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarihli, 29542 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 gün ve 2014/140 Esas, 2015/85 Karar sayılı ilamıyla verilen iptal kararının infaz aşamasında nazara alınması mümkün görülmüştür.
Delillerle iddia ve savunma; duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş, sübutu kabul olunan fiilin unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatı yapılmış bulunduğundan, sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 16.06.2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy