MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
HÜKÜM : Mahkûmiyet
İlk derece mahkemesince verilip kısmen re'sen de temyize tabi hükümler temyiz edilmekle, 02.12.2016 tarihinde yürürlüğe giren 6763 sayılı Kanunla getirilen düzenlemeler de gözetilip dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Sanığa 5271 sayılı CMK'nın 226. maddesi gereğince ek savunma hakkı verilmeden 5237 sayılı TCK'nın 103/4. maddesi uygulanmış ise de, bu maddenin uygulanması istemini de içeren iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı sanık ile müdafiinden diyeceklerinin sorulup beyanlarının alınması karşısında tebliğnamedeki bozma isteyen düşünceye iştirak edilmemiştir.
Delillerle iddia ve savunma; duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş, sübutu kabul olunan fiillerin unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatları yapılmış bulunduğundan, sanık ile müdafiin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle kısmen re'sen de temyize tabi hükümlerin ONANMASINA, 22.03.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy