MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğun nitelikli cinsel istismarı (suça sürüklenen çocuklar); çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (sanık)
HÜKÜM : Suça sürüklenen çocuk ...'ın atılı suçtan beraati ile sanık ve suça sürüklenen çocuk ...'ın müsnet suçlardan mahkûmiyetlerine
İlk derece mahkemesince bozma üzerine verilen hükümler temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
11.01.2011 tarih ve 6099 sayılı Kanunla değişik Tebligat Kanununun 10/2. maddesi gereğince tebligatın muhatabın bilinen en son adresine yapılması, bilinen en son adresinin tebligata elverişli olmaması veya tebligat yapılamaması halinde adres kayıt sistemindeki adresine tebligat yapılması gerektiği, bu adrese de tebligat yapılamaması durumunda aynı Kanunun 21/2. maddesi gereğince mernis adresine tebligat yapılması gerektiği gözetilmeden, yokluğunda verilen gerekçeli hükümle ilgili katılan ...’un duruşmada bildirip o tarihte mernis adresi olan adresine yapılan tebligatın taşındığından bahisle bila tebliğ iade edilmesi üzerine anılan adresin mernis olduğu şerh düşülerek aynı adrese Tebligat Kanunun 21/2. maddesine göre tebligat yapılması gerekirken, koşulları oluşmadığı halde anılan adrese Tebligat Kanununun 35. maddesine göre yapılan tebligatın usulsüz olduğu anlaşıldığından, gerekçeli kararın adı geçen katılana usulünce tebliğiyle verildiği takdirde temyiz ve cevap dilekçelerinin eklenip, hükümlerin temyiz edilmesi durumunda bu hususta ek tebliğname düzenlenmesinden sonra Dairemize iade edilmek üzere esası incelenmeyen dosyanın mahkemesine gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 24.05.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy