MAHKEMESİ :Ceza Dairesi
SUÇ : Çocuğun basit cinsel istismarı
HÜKÜM : Sanığın atılı suçtan mahkumiyetine dair Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinden verilen 03.07.2018 gün ve 2018/4 Esas, 2018/176 Karar sayılı hükümlere
yönelik istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddi
Bölge Adliye Mahkemesince verilen hüküm temyiz edilmekle başvurunun muhtevası nazara alınarak dosya tetkik edildi, gereği görüşüldü:
İlk derece mahkemesinde yapılan yargılama sonucunda kurulan mahkumiyet hükümleriyle ilgili olarak sanık müdafisi, katılan mağdure Kardelen vekili ile katılan Bakanlık vekili tarafından istinaf başvurusunda bulunulmasının ardından Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesince vaki istinaf başvurusunun düzeltilerek esastan reddine dair kurulan hükmün katılan mağdure vekili ...'a tebliğine dair dosyada herhangi bir bilgi veya belgeye rastlanılmadığından, varsa buna ilişkin belgenin temini, aksi takdirde Bölge Adliye Mahkemesi kararının katılan mağdure vekiline usulünce tebliğiyle tebligat parçası ile sunulduğu takdirde temyiz ve cevap dilekçelerinin eklenip, hükmün temyizi halinde bununla ilgili ek tebliğname düzenlenmesinden sonra Dairemize iade edilmek üzere esası incelenmeyen dosyanın Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, 04.11.2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy