MAHKEMESİ :Sulh Hukuk Mahkemesi
Davacı vekili tarafından, davalılar aleyhine 08.10.2008 gününde verilen dilekçe ile ortaklığın giderilmesi istenmesi üzerine yapılan duruşma sonunda; davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine dair verilen 04.12.2012 günlü hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı ... tarafından istenilmekle süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya ve içerisindeki bütün kağıtlar incelenerek gereği düşünüldü:
K A R A R
Dava, alacaklı tarafından açılan ortaklığın giderilmesi isteğine ilişkindir.
Mahkemece, davanın kısmen kabul kısmen reddine, alacaklının alacağını karşılayan 2624 ada 33, 2629 ada 13, 2620 ada 7, 2625 ada 39 parsel sayılı taşınmazların ortaklığının satış suretiyle giderilmesine, diğer parseller yönünden davanın reddine karar verilmiştir.
Hükmü, davalı ... temyiz etmiştir.
1-Yapılan yargılamaya, toplanan delillere ve dosya kapsamına göre davalı ...'un aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan sair temyiz itirazları yerinde görülmemiş , reddi gerekmiştir.
2- Mahkemece, 2625 ada 39 parsel sayılı taşınmazın ortaklığının satış suretiyle giderilmesine karar verilmiş ise de 25.01.2013 tarihli tapu kaydının incelenmesinden, alacaklıya yetki belgesinin verildiği Sakarya 2. İcra Müdürlüğünün 2008/4455 Esas sayılı dosyasının borçlularının bu parselde hisselerinin bulunmadığı anlaşılmaktadır. Açıklanan nedenle, 2625 ada 39 parsel sayılı taşınmaz yönünden davanın reddine karar verilmesi gerekirken adı geçen parsel yönünden de davanın kabulüne karar verilmesi doğru görülmemiş, bu sebeple hükmün bozulması gerekmiştir.
SONUÇ:Yukarıda (1) numaralı bentte açıklanan nedenlerle davalı ...'un diğer temyiz itirazlarının reddine, (2) numaralı bent uyarınca davalı ...'un temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün BOZULMASINA, peşin yatırılan harcın istek halinde yatırana iadesine, 24.06.2013 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy