MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
Davacılar tarafından, davalılar aleyhine 27.05.2014 gününde verilen dilekçe ile ortaklığın giderilmesi talebi üzerine yapılan duruşma sonunda; davanın kabulüne dair verilen 27.11.2014 günlü hükmün Yargıtayca incelenmesi davalı ... vekili tarafından istenilmekle süresinde olduğu anlaşılan temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya ve içerisindeki bütün kağıtlar incelenerek gereği düşünüldü:
K A R A R
Dava, 1508 ada 1 parselde bulunan 1/8 arsa paylı 2 nolu bağımsız bölümde ortaklığın giderilmesi talebine ilişkindir.
Davalılar ..., ... ve ... davaya karşı bir diyeceklerinin olmadığını beyan etmişlerdir.
Davalı ... vekili davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece davanın kabulüne, 1508 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki ortaklığın satış suretiyle giderilmesine karar verilmiştir.
Hükmü, davalı ... vekili temyiz etmiştir.
1) Yapılan yargılamaya, toplanan delillere ve dosya kapsamına göre davalı ... vekilinin aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde görülmemiş, reddi gerekmiştir.
2)1508 ada 1 parsel sayılı taşınmazda bulunan 2 nolu bağımsız bölümde ortaklığın giderilmesi talep edilmesine rağmen mahkemece bağımsız bölüm numarası yazılmadan 1508 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki ortaklığın satış suretiyle giderilmesine karar verilmesi doğru görülmemiş ise de bu husus kararın bozulmasını ve yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden HUMK’nın 438/7 maddesi gereğince hüküm sonucunun aşağıdaki şekilde düzeltilerek onanmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda (1) numaralı bentte açıklanan nedenlerle davalı ... vekilinin diğer temyiz itirazlarının reddine, (2) numaralı bentte gösterilen nedenlerle hüküm sonucunun birinci bendinde yer alan "1508 ada 1 parsel üzerindeki" ibaresinden sonra gelmek üzere "2 nolu bağımsız bölümde" ibaresinin yazılmasına, hükmün DÜZELTİLMİŞ ve değiştirilmiş bu şekli ile ONANMASINA, peşin yatırılan harcın istek halinde yatırana iadesine, 01.06.2017 tarihinde oybirliği ile karar verildi.