MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
..
Taraflar arasındaki asıl davada elatmanın önlenmesi ve eski hale iadesine, karşı dava ile temliken tescil davasından dolayı mahal mahkemesinden verilen yukarıda gün ve sayısı yazılı hükmün; Dairemizin 19.01.2016 gün ve 2015/12582 Esas-2015/520 Karar sayılı ilamı ile düzeltilerek onanmasına karar verilmişti. Süresi içinde davalı-karşı davacı tarafından kararın düzeltilmesi istenilmiş olmakla, dosya içerisindeki bütün evrak incelenerek gereği düşünüldü:
_ K A R A R _
Karar düzeltme dilekçesinde ileri sürülen hususlar daha önce temyiz nedeni yapılmış ve hüküm düzeltilerek onanmıştır.
Dairemizin ilamında düzeltilmesi gereken bir neden bulunmadığından, HUMK’nun 440. maddesindeki nedenlerden hiçbirisine uymayan karar düzeltme isteminin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan gerekçelerle, HUMK’nun 440. maddesinde öngörülen hususlardan hiçbirisine uymayan karar düzeltme isteminin REDDİNE, aynı yasanın 442/son ve 4421 sayılı Kanunun 2 ve 4/b-1 maddeleri delaletiyle takdiren 275,00 TL para cezası ile 4,60 TL karar düzeltme ret harcının düzeltme isteyenden tahsiline, 20.02.2017 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy