MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
-K A R A R-
Dava, miras taksim sözleşmesine dayalı tapu iptal tescil olup, Yargıtay 8. Hukuk Dairesinin 14.12.2016 tarih 2016/7927 Esas sayılı bozma ilamına uyularak hüküm kurulmuştur.
2797 sayılı Yargıtay Kanununun 6723 sayılı Kanunun 21. maddesi ile değişik 60/3. maddesi gereğince, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunun Hukuk Dairelerinin işbölümünü düzenleyen 09.02.2018 tarihli ve 2018/1 sayılı Kararına ve davanın açıklanan niteliğine göre temyiz inceleme görevi Yargıtay ( 8.) Hukuk Dairesine ait bulunmaktadır.
Dosyanın maddi hata sonucu Dairemize gönderildiği anlaşıldığından yeniden inceleme ve değerlendirme yapılmak üzere görevli Dairenin belirlenmesi için dosyanın Yargıtay Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna sunulması gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, görevli Dairenin belirlenmesi için dosyanın Yargıtay Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna GÖNDERİLMESİNE, 01.10.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy