MAHKEMESİ:Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki tapu iptali ve tescil davasından dolayı mahal mahkemesinden verilen hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelendi, gereği düşünüldü:
_ K A R A R _
Dairemizin 14.01.2019 tarihli 2016/10063 Esas, 2019/266 Karar sayılı mahalline iade kararının gereğinin kısmi olarak yerine getirilmediği anlaşıldığından, bu kez daha dikkatlice okunarak yeni bir yazışmaya sebebiyet verilmeksizin ve aksine davranışın hukuki sorumluluk gerektireceği de dikkate alınmak suretiyle;
Dava konusu ... ada 2 ve 3 sayılı imar parsellerinin tapu kayıtları (geldi- gitti kayıtları denetlenebilir şekilde kütük sayfalarının) ve dayanakları olan encümen kararları, şuyulandırma cetvelleri ile davalı ... Belediyesi tarafından yeni imar uygulaması yapılıp yapılmadığının sorularak, yapılmış ise, yeni imar uygulamasına ilişkin Belediye Encümen kararı şuyulandırma cetvelleri ile birlikte bu uygulamanın sicile yansıtılıp yansıtılmadığının sorularak, yansıtılmış ise tedavüllü tapu kayıtlarının (geldi ve gitti kayıtları denetlenebilir şekilde tapu kütük sayfalarının), ilgili Belediye ve Tapu Müdürlüklerinden istenerek evraka eklenmesi, daha sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere Dairemize gönderilmesi için dosyanın MAHALLİNE İADESİNE, 14.11.2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.