14. Hukuk Dairesi
MAHKEMESİ: Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi
MAHKEMESİ: Batı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi
KARAR
Dava, davacının ileride kendisine devredileceği inancıyla davalı adına tescil edilen, sonrasında devredilmeyen taşınmazda inançlı işleme dayalı tapu iptali ve tescil istemine ilişkin değildir. 05/06/2014 tarihli tapu sözleşmesi gereğince davalıya bağışlanan taşınmazın sözleşmedeki şartları davalı tarafından yerine getirilmemesi sebebiyle açılan tapu iptali ve tescil istemine ilişkindir.
2797 sayılı Yargıtay Kanununun 6723 sayılı Kanunun 21. maddesi ile değişik 60/3. maddesi gereğince, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun Hukuk Dairelerinin işbölümünü düzenleyen 23.01.2020 tarihli ve 2020/1 sayılı Kararına ve davanın açıklanan niteliğine göre temyiz inceleme görevi Yargıtay (1.) Hukuk Dairesine ait bulunmaktadır.
Ne var ki; 1. Hukuk Dairesince de görevsizlik kararı verildiğinden 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 6644 sayılı Kanunla değişik 60. maddesine göre görevli Dairenin belirlenmesi için dosyanın Yargıtay Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna sunulması gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle, görevli Dairenin belirlenmesi için dosyanın Yargıtay Hukuk İşbölümü İnceleme Kuruluna GÖNDERİLMESİNE, 23/06/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.