MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Cinsel saldırı, cinsel taciz
HÜKÜM : Sanığın cinsel saldırı suçundan beraatine, diğer atılı suçtan açılan kamu davasının şikayet yokluğu nedeniyle düşmesine
İlk derece mahkemesince verilen hükümler temyiz edilmekle başvurunun muhtevası nazara alınıp, sanık müdafisinin vekalet ücreti yönünden temyize geldiği gözetilerek dosya tetkik edildi, gereği görüşüldü:
Sanık hakkında cinsel saldırı suçundan beraat hükmü kurulmuş ise de aynı katılana yönelik cinsel taciz suçundan açılan kamu davasının şikayet yokluğu nedeniyle düşmesine karar verilmesi karşısında, sanık müdafisi tarafından sunulan avukatlık hizmeti bölünemeyeceğinden, beraat edilen suç yönünden vekalet ücretine hükmedilmemesinde bir isabetsizlik görülmeyip, tüm dosya kapsamı ve gerekçe içeriğine göre mahkemece kabul ve takdir kılınmış beraat ve düşme hükümleri usul ve kanuna uygun bulunduğundan, sanık müdafisi ile katılan vekilinin yerinde görülmeyen temyiz taleplerinin reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 28.04.2021 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy