(506 S. K. Ek m. 5) (1086 S. K. m. 275)
Dava: Davacı, çalıştığı iş ve işyeri itibariyle itibari hizmet süresinden yararlandırılması gerektiğinin tespitine karar verilmesini istemiştir.
Mahkeme, ilamında belirtildiği şekilde isteğin kabulüne karar vermiştir.
Hükmün, davalılardan Sosyal Sigortalar Kurumu Avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine, temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşıldıktan ve Tetkik Hakimi Fatih Arkan tarafından düzenlenen raporla dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra işin gereği düşünüldü ve aşağıdaki karar tespit edildi.
Karar: Öncelikle şahsi sicil dosyasının celbi ve çalışılan işyerinin niteliğinin tespiti ile raporlu ve izinli geçen günlerin dışlanması gerektiği gözetilerek, davacının hangi işte çalıştığının belirlenmesi ve bu işin Ek 5 kapsamında bir iş olup olmadığının uzman doktor, kimya mühendisi ve hukukçudan oluşan bilirkişi heyeti marifetiyle saptanması ve alınacak rapor denetlendikten sonra sonucuna göre karar verilmesi gerekir.
O halde, bu yönleri amaçlayan temyiz itirazları kabul edilmeli ve hüküm bozulmalıdır.
Sonuç: Temyiz edilen hükmün yukarıda açıklanan nedenlerle BOZULMASINA, 28.02.2000 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy